Bemutatkozás

Bemutatkozás

1995-ben végeztem a szegedi Szent–Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Még ugyanebben az évben a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházának Tüdőosztályán kezdtem el dolgozni, ahol 2001-ben tüdőgyógyászatból szereztem meg a szakvizsgámat. Időközben két kislányom született.

2005-ben kerültem át az Uzsoki utcai Kórház Amerikai úti Tüdőgyógyászati Szakrendelőjébe, ahol jelenleg is dolgozom. Nagy forgalmú szakrendelőnkben allergiás, asztmatikus megbetegedésekkel, krónikus tüdőbetegségek kivizsgálásával és kezelésével, tüdődaganatok szűrésével foglalkozom.

Orvosi munkám során elég hamar szembesültem azokkal a kórfolyamatokkal, amelyeknek kialakulásáért a dohányzás nagymértékben felelőssé tehető. Sokszor éreztem azt, hogy olyan betegségekkel küzdünk, amit akár meg is lehetett volna előzni az időben elkezdett tanácsadással, a megfelelő kezeléssel.

A tüdőbetegségek legfontosabb rizikófaktora a dohányzás. A tüdőrák 90%-a nem lenne, ha az emberek nem dohányoznának. 2001 óta a Vadász Imre főorvos úr által megszervezett "Dohányzás vagy Egészség" program keretében segítek olyan pácienseknek, akik le szeretnének szokni a dohányzásról.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a betegségeket időben felismerjük, ezért rendszeresen veszek részt szűrőprogramokban (pl. Egészségliget, rendhagyó osztályfőnöki órák, munkahelyi egészségnapok, háziorvosi szűrések), ahol az emberek figyelmét felhívhatjuk az őket érő veszélyekre. Úgy gondolom, hogy orvosként akkor tehetek a legtöbbet, ha segítek megelőzni a betegségek kialakulását. Arra törekszem, hogy az emberek bizalommal fordulhassanak hozzám problémájukkal. A dohányzásról le lehet szokni, a cigarettázás hatására létrejövő nikotinfüggőség a megfelelő orvosi segítséggel kezelhető. A magánrendelésre azokat a pácienseket várom, akik már döntöttek, és szeretnének dohányzás nélkül élni a továbbiakban. Ha az elhatározás megszületett, akkor már tudok segíteni abban, hogy azt siker koronázza. A rendelés során lehetőség van a COPD (légzészavarral, légúti szűkülettel járó hörgőgyulladás) szűrésére, az allergia és asztma kivizsgálására, kezelésére is.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak.